November 21, 2017

Please reload

Entrades recentes

Si una relació acaba en “amor d’estiu” vol dir que no era amor de veritat?

L’estiu s’ha acabat fa segles, però potser encara us queda el gust d’un amor d’estiu que es va acabar massa aviat i us pregunteu si es va tractar realment d’amor. Atenció! Pot ser que una relació “curta”ens hagi fet sentir més i millors coses que una llarga, o potser no...

La primera pregunta que ens hauríem de fer, doncs, és per què pensem que si només dura uns mesos, dies o hores llavors no es tracta d’amor? Potser ens volta la idea que hi ha una persona al món que ens espera, que és l’amor de veritat, la nostra mitja taronja amb qui trobarem la felicitat i serà per sempre? (Vaja! Ara resulta que som mitges persones i no persones senceres!).  Si penseu en pel•lícules romàntiques segur que hi trobareu aquesta idea, sense importar el gènere ni l’orientació sexual dels i les protagonistes!

 

Són idees que hem après des de ben peques, que costa treure’ns de sobre i sovint ens generen emocions poc agradables. Per exemple, si pensem que una història intensa que ha durat un estiu no és amor de veritat, li traurem el valor que de segur ha tingut per a nosaltres. I per altra banda, quan una relació que ens pensàvem que seria l’amor de veritat s’acaba, com ens sentirem? Segurament ho viurem amb molta frustració, desil•lusió i serà més difícil d’afrontar! Però, que acabi una relació no vol dir que hem fracassat, ni tampoc que ha sigut culpa de ningú... hem de gaudir de les nostres relacions mentre durin, amb alegria sana quan comencen i tristesa sana si s’acaben. 
Quan estem bé amb algú volem que duri el màxim possible i és normal, però si mirem al nostre voltant, trobarem molts exemples de separacions, noves parelles, mares o pares solters, etcètera, etcètera. És a dir, ningú ens pot assegurar que una relació duri per sempre, ningú ens pot donar garanties absolutes i nosaltres tampoc les podem donar. Per tant no cal començar una història pensant que s’acabarà, ni que ens entrin totes les paranoies! Sinó que seria millor enfocar-ho pensant que serà “per sempre” mentre duri.
I per a què quedi més clar, en una relació hi haurà amor “de veritat” si hi ha confiança, respecte, un tracte d’iguals, es desitja el bé mutu, ens genera emocions intenses, no hi ha excessives complicacions... però un amor en cap cas és mesurarà per la seva llargada! O no havíeu sentit mai que la mida no importa? 
 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Segueix-nos

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Buscar per paraules
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Contacta'm

693 76 73 35

laura.poch@enrutat.org

Coaching per caminar des de qui som

cap a on volem anar